Engelsiz Piyano Dersi


Bedensel engelli çocuklarımız ile yaptığımız müzik eğitimleri diğer gruplar ile yaptığımız müzik eğitimlerinden farklılık göstermektedir. Psikoloji, heves ve tutku çalışmalarından sonra kişiye özel renkli nota eğitimleri, klasik nota eğitimleri ve bunlara paralel piyano derslerini işliyoruz. Özellikle yakın gelecekte planladığım engelsiz müzik konserlerinin bir provası niteliğinde yıllara dayanan tecrübeyle oluşturduğum özel metotlar ile verilen bu eğitime “#engelsizpiyano” hashtag’ıni kullanıyorum.

* Müziğin özür tanımadığı bir gerçektir. Bu nedenle yaşadığım bölgeye yakın oturan bedensel engelli (tekerlekli sandalyede) müzik tutkunu öğrencilerin eğitimleri tam burslu olarak verilmektedir.

Değerli müzik severler, hayatın içinde hayatın gerçeklerine kayıtsız kalabilir miyiz?
Kalamayız! Çünkü hepimiz bir engelli adayıyız!

Devlet İstatistik Enstitüsü'nün rakamlarına göre, Türkiye’de 8.5 milyon engelli bulunuyor. Bu rakama yakınları da eklendiğinde, Türkiye nüfusunun üçte birini oluşturuyorlar. Peki, bu 8.5 milyon engelli nerede?

Yanlış değil "SEKİZ BUÇUK MİLYON"
Eğitim çağındaki engelli çocukların yüzde 96'sı okula gidemezken, yüzde 99'u ise istihdam edilemiyor. Kısacası, engelliler yok sayılıyor.

Yıllarca engelli öğrenciler için bir müzik okulu açmayı hayal etmiştim ancak engelli öğrencilerin özellikle İstanbul’da çok dağınık bölgelerde olması ve bir araya getirilmelerinin imkansız olduğu anlamamız üzerine bu hayalin yerine beni heyecanlandırdığı gibi bir çok piyano öğretmenimi de heyecanlandıran HEDEFLER koymayı uygun buldum. 
Şimdiki ilk hedefim ise 2023 yılında Türkiye Cumhuriyetinin 100.Yılında 100 gönüllü piyano ve müzik öğretmeni meslektaşlarımın yetiştireceği 100 tekerlekli sandalyeli çocuk piyanist ile 10.000 seyirciye “TÜRK MARŞI” konseri projesini hayata geçirebilmek.

Engelsiz Piyano

Hedef belli ve başarabiliriz... 
Bu konuda ki her türlü öneri, fikir ve manevi destekleriniz için e-posta göndermenizi rica ederim.
Müzik Engel Tanımaz… 
Müzik Aşkına…

BM’den engelli tanımı:

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun kabul ettiği Sakat Kişilerin Hakları Bildirgesi’nde engelli tanımı şöyle yapılıyor:
“Normal bir kişinin kişisel ya da sosyal yaşantısında kendi kendisine yapması gereken işleri, bedensel veya ruhsal yeteneklerindeki kalıtımsal ya da sonradan olma herhangi bir noksanlık sonucu yapamayanlar”


Yaşadığımız bu hayatta hepimiz bir engelli adayıyız! 
Lütfen duyarlılığımızı kaybetmeden evlerine mahkum bu gruba giren çocuklara destek olalım.